tisdag 4 mars 2014

Hjärtefilten -och hjärtekoftan Monte Rosa

God tisdagskväll på er alla!

Tisdagar = lediga dagar för min del, och idag har jag ägnat större delen av tiden utomhus!
Långpromenad längs Stockholms gator i den fantastiska begynnande våren... Fåglarna har kvittrat, soldiset har legat som ett lätt fluffigt lock över staden och värmen, nja. Värmen den kommer väl så småningom, fast direkt kallt är det inte!
Min prommis gick bland annat längs Söder Mälarstrand via Kattgränd som nog sjutton är mitt stråk här i stan. Älskar känslan och utsikten när man stryker (för trångt är det) längs de husväggarna i de gamla, gamla kvarteren för att slutligen stå vid klippans rand och se ut över vattnet och Norr Mälarstrand.
Skulle nog kalla det för Stockholm Skyline banne mig!

Det är mycket som händer nu.
Inte främst på fredag då väskorna ska vara packade och flyget lyfter från Arlanda. Vart hän?
-Jo, kanske har ni hört talas om Projekt hjärtefilten?!
Inte det? Då så:

Projekt Hjärtefilten är ett initiativ från Sandnes Garn, där garnet Cito har skickats ut till garnbutiker här och var runt om i Sverige. Tillbaka har det kommit hjärtefiltar, närmare bestämt 2800 filtar väntas dyka upp!
Dessa filtar ska sedan skickas ner till barnhem och sjukhus för förtidigt födda barn och bebisar i Etiopien, som i sin tur får en filt som hjälp på traven för att kunna överleva den tuffa vardagen.
Ett riktigt hjärteprojekt som har fått stort gensvar runt om i landet och som engagerat många människor!

På fredag är det alltså dags. Då jag arbetar på Sandnes Garn i Sverige, åker jag och tre kollegor ner till Etiopien för att lämna över första rundan filtar, samt för att skapa oss en kontakt med inrättningarna vi hjälper.
Det hela ska bli ett riktigt äventyr som jag ser mycket fram emot! -Därmed har jag varit med på hela resan från packandet och utskicket av garnnystan till butikerna -> till att faktiskt lämna över en stickad filt till dom som behöver den mest!

Jag laddar nu inför resan, och ska försöka uppdatera så gott jag kan direkt från Etiopien. Har ingen aning om internetuppkopplingen, så jag ska förbereda lite inlägg som kommer att spridas ut under loppets gång.
Tillbaka i Sverige är vi den 18 mars!


Från en sak till en annan;
Kom på att jag inte visat er det slutgiltiga resultatet av Monte Rosa!
Så det blev en snabb foto-session.. Man skulle haft en studio, eller iallafall en fotograf. För jisses så bakvänt det känns att springa fram och tillbaka mellan kameran och motsatta väggen. Puh!
-I vilket fall är jag supernöjd med koftan!2 kommentarer:

  1. Så fiiiin ! :-)

    SvaraRadera
  2. Den blev ju jättesnygg! Modellen är klockren på dig!

    SvaraRadera